2008. július 20., vasárnap

Szörfözés

Miközben az előző postot írtam, eszembe jutott, hogy több kollégám is szörfözik. Megkérdezem az egyiket, hogy kit ajánl oktatásra. Kaptam is két telefonszámot.

De előbb kezdem a 'rossz' hírekkel:

A Grenadines túrám vasárnapra tolódott és csak egynapos lesz, mivel újabb repülőgép került ki a forgalomból pár napra. Ugyan a Unionra el tudok jutni a túra után hajóval, de onnan se Barbadosra, se St.Vincentre nem indul repülő egy pár napig, így nem tudok ott tölteni egy éjszakát, ahogy korábban terveztem. Talán majd legközelebb.

A búvárklub hajója szintén lerobbant a héten. Úgyhogy törölni kellett a hétvégi aktivitást.

Szóval a szombati napra nem nézett ki semmi izgalmas. Csak egy nyomáspróba ellenőrzése. De ezzel kapcsolatban sem hívtak, biztosan nem lett meg a csövön a lyuk.

Egy hirtelen ötlettől vezérelve miután a fentiek kiderültek, felhívtam az egyik szörfös számot. Volt is lehetőség szombaton 9.30-as kezdettel szörfleckét venni.

Fantasztikus volt. Már a harmadik próbálkozás után fel tudtam állni és egészen a partig siklani. Persze ezek a deszkák nagyok, kezdőknek valóak és viszonylag könnyű rajtuk sikerélményt elérni.

Azért most már jobban értem, hogy a szörfösök, miért kigyúrtak. Ez a sport eléggé megmozgat egy rakás izmot és rendesen meg kell dolgozni egy kis élményért. De mentálisan is egészen kikapcsol az ember.

Az hiszem lesz egy kis izomlázam. A másik dolog, hogy a kezdők minden bizonnyal alapvető hibájaként rövidújjú polót választottam. A kezdő társaimmal együtt. Az oktatók hosszúujjút húztak. E miatt a könyököm magasságában rendesen kidörzsölődött a bőr, illetve elég faszán parasztbarnára sült le a karom.

Este Luboval a szlovák kollégámmal és menyasszonyával elnéztünk egy kis lightos sörözésre meg rumos kolára a Beach Houseba és a Piano bárba, Holetownba. Eredetileg St. Lawrence gap lett volna betervezve, de a másik kollégám Nathannak valami helyi baráti társasággal volt halaszthatatlan italozása. A Piano Bárban elég gyenge volt a srác aki játszott.

Csak egy megjegyzés. Ezeken a helyeken dohányozni tilos. Bár mintha a szagokból ítélve néhány helyen ez a marihuánára nem vonatkozna. Ugyanígy füsttilalom van Írországban is. Nagyon bízom benne, hogy Magyarország is eljut végre ide és ott is el lehet menni egy sört meginni anélkül, hogy az ember ruhája tíz perc után hányingert keltő bűzt árasszon.

Nincsenek megjegyzések: