2008. július 14., hétfő

A munkahely, kollegak

Az iroda ket szekciora van bontva. Persze ez csak a veletlen muve. A folyoso egyik oldalan van az 'angol' szekcio, amiben en is ulok, a masik oldalon van a 'francia' szekcio, ahol egy portugal srac ul kakuktojaskent, de o franciaul is jol beszel. Nunonak hivjak. Rendes srac. Elment karacsonykor a szunetben harom hetre Del-Amerikaba, majd mikor visszajott, novesztett egy kis bajuszt. Innestol kezdve mindenki El Nunonak hivta. Nem tudom, hogy emiatt vagy mas miatt, de egy ido utan leborotvalta. Pedig tenyleg olyan Del-Amerikas volt, mondjuk az arca is portugal ugyhogy jol osszepasszolt. Ott van meg Didier, egy idos francia ficko. Nagyon fiatal fekete baratnovel. En meg csak egyszer lattam, sokak szerint oraberben vagy napidijban van mellette a holgy. Bruno, az idonkent eleg agresszivnak tuno srac. Neki erdekes temperamentuma van, idonkent elragadtatja magat es akkor ordibal. Velem meg csak egyszer tortent ilyen, de ha ugy vesszuk igaza is volt. De miutan lehiggad, akkor eleg konstruktivan el lehet vele beszelgetni.

Ime nehany kep. Az elson en vagyok. Kicsit szakmai is a kep, mert egyutt vagyok a ventillatorokkal es a legcsatornakkal.

A masodikon van Dennis, az elektromos kollegam.

A harmadikon balrol jobbra. Bruce, a klima ceg projektmanagere, kozepen Bruno, a francia srac enek az epitkezesnek a projektvezetoje, jobbra pedig Eoghan, a BMS ceg (Building management system, epuletfelugyeleti rendszer) projektvezetoje. O tobbnyire Londonban uldogel, vagy alldogal.

Itt mindenki vezeto, senki nem dolgozik.

Az utolso kepen, amiben szinten szandekosan van benne az epitkezes reszlete lathato egycsomoban egy csomo ember, meg nehany csonak. Ott vannak a meteres teknosok, akikkel egyutt lehet furodni, uszni stb.

A teton valamennyire latszik, hogy iszonyatosan tele van gepeszettel. De olyan modon, hogy szerintem ezen a ca. 2000 m2-en, nem lehet az oldalelekkel minimum 15 fokos szoget bezaro egyenessel ket ot meterre levo pontot ugy osszekotni, hogy ne kelljen atmaszni valamin.

Allitolag az elso londoni projectmegbeszelesen, amikor a koncepciot targyaltak elhangzott, hogy a tetore csak az atrium szellozo ventillatora kerul, mert azt mashova nem lehet eltenni. Ennek megfeleloen egyetlen lepcsohaz sem jon a tetoig, csak egy kibuvo nyilas van a folepcsohazbol nyilo egyik gepesz helysegbol. Ezen egy kisebb szerszamosladaval fel lehet jonni, de valoszinu a jelenleg teton levo berendezesekhez ez keves lesz.

Amikor ket darab mintegy masfel meter hosszu, hatvan centi szeles szerszamosladanak kellett helyet keresni, majdhogynem lehetetlen kuldetesnek bizonyult.

Nincsenek megjegyzések: