2008. december 5., péntek

Kemény munka

Feltehetném a kérdést, hogy mi a furcsa a képen? Azon kívül, hogy nagyon homályos. Ezért elnézést, de egy mobiltelefonnal készült. Látszólag semmi, két ember dámázik. A furcsaság az, hogy ez a kép viszont hétköznap délelőtt tíz óra tájban készült az építkezésen, melynek éppen a finisében vagyunk, így mindenki 'pörög, hajt'. Felmerülhet az, hogy kávészünet volt, de erről sincs szó.

A tábla ráadásul nem is egy apró zsebben hordható valami, hanem meglehetősen tisztességes méretű. Nem is valahol elrejtőzködve játszanak, hanem egy forgalmasabb részen. Kártyázást már láttam korábban is, de ez egy kicsit meglepett.

Bár emlékszem mi is hordtunk például sakkot az iskolába. De ezek akkor a valamikori KGST piacon jelképes összegért beszerezhető, többnyire a szovjet ipar remekét dicsérő mágneses sakkok voltak. Ezekkel játszottunk az óraközi szünetekben. Meg az órákon is. De nem mindig a testnevelés óra szellemi szekciójában. Persze időnként el-el vették, és ugyan a szombati piacon lehetett volna venni utánpótlást, áthidalva a következő szülői értekezletig az 'eszközhiányt', egy idő után, megelőzve, hogy túl sok tábla halmozódjon fel, valamint zsebpénz spórolás miatt már papírra rajzoltunk bábukat.

Nincsenek megjegyzések: