2009. március 8., vasárnap

Buvárkodás, Déli part

Ma búvárkodás volt a program. A nyugati part nagyon zavaros volt és hullámzott. Ezért Bridgetownba a kikötőben szálltunk hajóra és a déli oldalon St. Lawrence Gap magasságában merültünk először. Nagyszerű volt. Nem mentünk túl mélyre, csak úgy 12-15 méteres mélységig, így kb. 50 percet voltunk a víz alatt. A láthatóság átlagos volt. A deli part magasságában valami miatt sokkal több a puha korall. Ennyi teknőst sem láttam meg egy merülés alatt, legalább tíz-tizenkettőt. Az egészen kicsitől a kb másfél arasznyitól a méteresig. Halakból nem volt semmi különleges, talán csak a kék és a szürke halrajokat meg nem láttam így egymásba keveredni. Áramlás minimális volt, de a víz ide oda dobált bennünket. Érdekes volt látni ahogy a lágy korallok is hol erre, hol arra hajlanak 6-8 másodperces ciklusokban.

A második merülés Accra közelében volt. Itt gazdagabb, színesebbek voltak a korálok, de mivel ez mar a nyugati parthoz közel volt, zavarosabb volt a víz. Itt is csak 12-14 méterig mentünk és szinten ötven percig tartott.


Fényképeket csak a felszínen csináltam, mert ügye ez a fényképező csak 4-5 méterig vízálló. Előszokott fordulni, hogy a második merülés csak egy sekélyebb 6-8 méteres részben van, esetleg majd akkor megkockáztatom és nem megyek túl mélyre.

Nincsenek megjegyzések: